Nota de prensa:

Escons en Blanc: Combatent l’estancament i la polarització en la política local.

Escons en Blanc lamenta profundament l’estancament i la polarització que perpetuen els partits polítics i alguns mitjans de comunicació davant de determinades problemàtiques socials. Considerem serioses i totalment evitables situacions com les que s’han produït a Foixà, un poble on Escons en Blanc ha obtingut representació durant 3 legislatures, malgrat haver decidit no ocupar les regidories que ens corresponien.

El conflicte s’origina principalment per la negativa de l’ajuntament de Foixà a concedir permisos per a l’obertura d’un centre d’acollida de menors no acompanyats. Tant la Declaració Universal dels Drets Humans com la Convenció de les Nacions Unides sobre els Drets dels Infants, ratificada per l’estat espanyol, subratllen la importància del paper de les institucions en la defensa i la protecció del benestar dels infants, que constitueixen un col·lectiu especialment vulnerable que requereix una atenció especial.

Creiem fermament que un treball comunitari amb els suficients recursos i atenent els dubtes de la societat civil podrien donar lloc a un canvi davant d’aquesta negativa de l’ajuntament i de la població que s’hi oposa.

Un treball comunitari efectiu per a l’establiment d’un centre de menors no acompanyats ha de ser inclusiu, transparent i basat en la col·laboració entre tots els sectors de la comunitat, amb un enfocament en l’educació, el diàleg, la preparació i el suport integral.

Mitjançant la col·laboració entre diferents actors de la comunitat, és possible generar un moviment que pressioni les autoritats locals per reconsiderar la seva posició i fer possible el permís per a l’obertura del centre d’acollida de menors no acompanyats, amb el vistiplau de la ciutadania. És imperatiu que els mitjans de comunicació actuïn amb responsabilitat i rigor davant d’aquesta realitat, donant veu als afectats i fent costat a les iniciatives que busquen garantir els drets dels més vulnerables.

Tot i que Escons en Blanc té un sol punt en el seu programa, volem deixar clar a la ciutadania que ens vota, que sempre ens posicionarem a favor de l’entesa. Volem ser una veu que doni visibilitat al descontentament i que promogui una pressió ascendent, provenint de la base de la societat cap a dalt, i no al revés.

Existeixen problemàtiques i processos estancats que no es resoldran si no som capaces d’alliberar-los de idees rígides, abús de poder i de la influència de la partitocràcia.