Diferències entre vot en blanc, vot nul, abstenció i votar al partit Escons en Blanc

Si en unes eleccions no estàs d’acord amb cap dels partits que es presenten, la Llei Electoral només et dona tres opcions per a poder plasmar la teva disconformitat: votar en blanc, votar nul i abstenir-te. Cap de les tres opcions aconseguirà representació, per la qual cosa indirectament estàs beneficiant a partits als quals no has volgut votar, que ocuparan tots els escons malgrat la teva disconformitat.

A través del vot al partit Escons en Blanc s’equipara el vot de la ciutadania crítica al de qualsevol altre, fent que pugui aconseguir representació i així, que la teva opinió quedi reflectida en forma d’escons buits dins dels parlaments.

  Abstenció Vot nul Vot en blanc Vot al partit Escons en Blanc
Em representa dins del parlament?
No
Pots obtenir representació en forma d'escons buits.
S'ocupan tots els escons o regidories?
Per partits als que no has volgut votar.
No
El teu escó queda buit durant els quatre anys de legislatura.
Perjudica a algú?
A tu sempre i quan exerceixis una abstenció activa com forma de protesta, ja que la teva opinió mai es tindrà en compte.
A tu, al votar però no tenir la possibilitat de que la teva opinió obtingui representació.
A tu, al votar però no tenir la possibilitat de que la teva opinió obtingui representació. A més, el vot en blanc eleva el llindar mínim alterant el repartiment d'escons.
No
Costa diners?
Els escons ocupats ens costa a tothom les subvencions a partits, sous i altres prebendes com assessors o cotxes oficials.
No
Escons en Blanc renuncia a sous i subvencions.